Hjem > Nyheder > Industri nyheder

32 GW! Stort potentiale på solcellemarkedet for husholdninger

2023-11-24

For nylig udtalte Indiens energi-, miljø- og vandressourcekommission (CEEW), at med tilskud fra ministeriet for ny og vedvarende energi (MNRE) vil potentialet for solcelleanlæg på taget til husholdningsbrug i Indien nå op på 32 GW.

Forskningsrapporten "Mapping the Potential of Household Roof Photovoltaics in India" af den indiske politiske forskningsinstitution CEEW påpeger, at det økonomiske potentiale for husholdnings tag-fotovoltaik i Indien er ca. .

Baseret på forbrugernes betalingsvilje og investeringsafkast inden for fem år, uden at tage kapitaltilskud i betragtning, vil markedspotentialet for husholdnings solceller dog falde til ca. 11 GW.

Det skyldes, at de fleste husstandsforbrugere har et relativt lavt elforbrug, hvilket betyder, at selvom det er teknisk muligt, uden økonomisk støtte, er solenergi ikke økonomisk muligt for dem.

CEEW tilføjede, at med kapitaltilskud fra MNRE kan markedspotentialet stige til 32 GW. MNRE meddelte i 2022, at det vil give et kapitaltilskud på INR 14558 (US $ 175,12) per kilowatt til 1-3 kW solcelleprojekter på tagterrassen under anden fase af MNRE's tagterrasseprogram.

Ved at forlænge tilbagebetalingsperioden til otte år kan potentialet for solcelleanlæg på taget for indiske husholdninger endda stige til 68 GW, da selv med lavere elforbrug kan flere husstande få dækket deres investeringsomkostninger over en længere periode.

På nuværende tidspunkt, inklusive kommerciel og husholdnings installeret kapacitet, har Indiens solcelleanlæg på taget nået 11GW, hvoraf kun 2,7GW er i husholdningssektoren.

Arunabha Ghosh, administrerende direktør for CEEW, sagde: "Fra 2GW i 2010 til 72GW fotovoltaisk kapacitet nu skal Indiens solrevolution komme husholdningerne til gode for fuldt ud at realisere sit potentiale. Men for at nå dette mål skal beboerne modtage passende priser, attraktive incitamenter og praktiske oplevelser

For yderligere at forbedre adoptionshastigheden for husstands solcelleanlæg, foreslår CEEW, at der indføres målrettede kapitaltilskud, især til solcelleanlæg på taget på 0-3kW. Derudover kan regeringen også anerkende solcelleanlæg på taget under 1kW i politikker og regler. CEEW tilføjede, at denne type husstands solcelleanlæg på taget har et stort potentiale.

Derudover har husholdninger i Gujarat, hvad angår villighed til at installere solcelleanlæg på tagterrassen, den stærkeste vilje, når de når 13 %, mens det gennemsnitlige niveau i Indien kun er 5 %. Indbyggere i forskellige stater mener dog, at investeringsomkostningerne for solcelleanlæg på taget er høje, hvilket påvirker deres betalingsvillighed.

Lande rundt om i verden installerer flere solcelleanlæg på taget. PV Tech rapporterer, at i 2022 tegnede den globale installerede kapacitet på taget sig for 49,5 % af den nye kapacitet, eller 118 GW.

Ifølge forudsigelsen fra SolarPower Europe, et europæisk agentur for handel med solenergi, vil den globale solcelleindustri på tagterrassen nå op på 268 GW i 2027, hvilket overstiger den samlede størrelse af solcellemarkedet i 2022.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept